header footer

Wees geen Binky! ZwemSportief!

01Iedereen die lid is van een zwemvereniging kent misschien wel een Binky in zijn directe omgeving. Iemand uit je team die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat vindt, brutaal is of rotzooi maakt. Hij of zij vertoont onsportief gedrag, maakt rotzooi en verpest het plezier voor de rest. Maar hoe spreek je hem of haar daar op aan? Misschien ben je zelf ook wel eens een Binky!?

Met de Binky campagne wil de zwembranche ongewenst gedrag op en rond de zwembaden op een luchtige en laagdrempelige manier zichtbaar en bespreekbaar. Uit onderzoek en uit gesprekken met organisaties blijkt dat veel wangedrag bij bezoekers van de zwembaden en leden van de verenigingen vandaan komt. Om ook hierop in te spelen, is de Binky campagne in het leven geroepen.

Aqua'68 zet Binky in om gedrag bespreekbaar te maken wat we niet willen zien. En het biedt ook de mogelijkheid om jongeren op hun gedrag aan te spreken, door bijvoorbeeld te zeggen ‘wees geen Binky’ of ‘wie heeft hier Binky uitgehangen?’, ‘Stelletje Binkies.’

Iedere maand publiceert de KNZB een nieuwe Binky! met daarin een situatie waarin sportiviteit en respect centraal staat.

Wees geen Binky, ZwemSportief!