header footer

Waterbasketbal


Waterbasketbal is een super leuke teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het is een combinatie van waterpolo, korfbal en basketbal maar het heeft zijn eigen karakter. Het spel kan gespeeld worden wanneer twee drijvende waterbaskets op enige wijze aan de zwembadvloer verankerd zijn. Deze baskets bestaan elk uit één drijver, een ring en vier staanders. Het materiaal is speciaal ontworpen voor deze sport.
 

Iedereen met een beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Mannen en vrouwen kunnen deelnemen in een gemengd team. Er wordt geen onderscheid gemaakt in beperkingen, leeftijd en geslacht. Deze teamsport is geschikt voor jong en oud. Tevens mag elk team een valide speler in zijn basisopstelling hebben. Doel van het spel is om de bal in de drijvende basket van de tegenstander te werpen en daarbij te verhinderen dat de tegenpartij een punt scoort.

Wil je meer te weten komen over waterbasketbal? kom dan woensdagavond naar de Bonte Wever van 19.30 tot 21.00 uur en neem je zwemkleding mee om deze leuke sport zelf te ervaren.