header footer

Succesvolle deelname aan het Integratietoernooi Waterbasketbal in Meppel

Op 14 september namen we vol enthousiasme deel aan het Integratietoernooi Waterbasketbal, georganiseerd door De Reest/Zwerfkei in Meppel. Aqua '68, dat in de sectie Bartje aan waterbasketbal doet, was ook goed vertegenwoordigd op dit toernooi. Waterbasketbal is een superleuke teamsport in het water, speciaal voor mensen met een beperking. Het is een combinatie van waterpolo, korfbal en basketbal, maar heeft zijn eigen unieke karakter. Iedereen met een beperking die kan zwemmen, kan deelnemen, en mannen en vrouwen spelen samen in gemengde teams.

Met zes teams in het toernooi, verdeeld over twee poules, streden we voor een plek in de finale. Na een spannende reeks wedstrijden wisten we door te dringen tot de finale, waarin we het opnamen tegen Afslag Meppel, een ervaren basketbalploeg. Ondanks onze inzet moesten we in deze beslissende wedstrijd onze meerdere in hen erkennen en eindigden we op een prachtige tweede plaats.

We kijken met trots terug op een geslaagde dag en zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het vergroten van de bekendheid van waterbasketbal!

 

Categorie
Bartje
Auteur